Strane diplomate se raspituju o novoj aviokompaniji

Bez autora
Aug 14 2011

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije je saopštilo da se diplomate iz Rusije, Nemačke i Turske interesuju i za tender za osnivanje nove aviokompanije u Srbiji. Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva (www.mi.gov.rs), ambasadori su 10. avgusta zasebno razgovarali sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem o detaljima tendera i drugim aktivnostima Ministarstva. Na propalom tenderu za prodaju aviokompanije Jat ervejz kao jedan od mogućih kupaca pominjao se ruski Aeroflot, nemačka Luftahanza ima znatan udeo na tržištu Srbije, a sa Turkiš erlajnsom se u više navrata razgovaralo o ulaganju u Jat. Ministarstvo za infrastrukturu je navelo da je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin kazao da je Moskva zainteresovana i za intenzivniju saradnja sa Srbijom u energetici...

Strane diplomate se raspituju o novoj aviokompanijiMinistarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije je saopštilo da se diplomate iz Rusije, Nemačke i Turske interesuju i za tender za osnivanje nove aviokompanije u Srbiji.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva (www.mi.gov.rs), ambasadori su 10. avgusta zasebno razgovarali sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem o detaljima tendera i drugim aktivnostima Ministarstva. 

Na propalom tenderu za prodaju aviokompanije Jat ervejz kao jedan od mogućih kupaca pominjao se ruski Aeroflot, nemačka Luftahanza ima znatan udeo na tržištu Srbije, a sa Turkiš erlajnsom se u više navrata razgovaralo o ulaganju u Jat. 

Ministarstvo za infrastrukturu je navelo da je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin kazao da je Moskva zainteresovana i za intenzivniju saradnja sa Srbijom u energetici. 

Konuzin je obavestio Mrkonjića o realizaciji ruskog kredita za infrastrukturu od 800 miliona dolara, ali se ne precizira dokle se stiglo u tome.

 Ambasador Nemačke Volfram Mas ocenio je da saradnja srpskih i nemačkih kompanije može znatno doprineti unapređenju ukupne privredne saradnje. 

U saopštenju se navodi i da je ambasador Turske Ali Riza Kolak kazao da saradnja srpskih i turskih preduzeća na izgradnji putne mreže u Srbiji stvara mogućnost za otvaranje novih radnih mesta. Sastanku sa ambasadorom Turske prisustvovao je i minitar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik